Asociaţia H.appyCities a lansat marţi DES Hub - platforma colaborativă de urmărire a digitalizării României

Asociaţia H.appyCities a lansat marţi DES Hub - platforma colaborativă de urmărire a digitalizării României

Asociaţia H.appyCities a lansat marţi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Comunicaţiilor, DES Hub - un nou proiect destinat creării unui cadru de lucru colaborativ pentru a creşte indicatorii României în clasamentul european al digitalizării, respectiv Digital Economy and Society Index al Comisiei Europene.

Reprezentanţii asociaţiei semnalează, într-un comunicat remis AGERPRES, că România ocupă ultimul loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte perfomanţa digitală măsurată prin raportul "Digital Economy and Society Index" (DESI), fiind la o distanţă foarte mare de media europeană pe toate temele şi pe aproape toate sub-dimensiunile acestuia.

"Mai îngrijorător decât această imagine este faptul că distanţa faţă de medie şi de penultimele clasate - Bulgaria şi Grecia - creşte, în ciuda unei îmbunătăţiri a scorului României faţă de ediţiile precedente. Având în vedere dimensiunea sa, precum şi nivelul dezvoltării economice, se poate afirma că performanţa digitală a României se află cu mult sub potenţialul său real. De asemenea, la multe dintre categoriile DESI (de ex. Conectivitate) România înregistrează o scădere constantă, deşi se afla, în urmă cu câţiva ani, printre primele ţări din Europa la viteza internetului sau acoperirea cu reţele de comunicaţii mobile", se menţionează în comunicat.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt