ASF propune plafonarea preţurilor poliţelor RCA

ASF propune plafonarea preţurilor poliţelor RCA

Veste bună pentru şoferi! Poliţele RCA ar putea fi plafonate la nivelul din martie 2022. Autoritatea pentru Supraveghere Financiară propune Guvernului ca măsura să fie aplicată pentru o perioadă de 6 luni şi susţine că preţurile de acum un an nu au fost afectate de inflaţie. Urmează acum ca Executivul să ia o decizie în acest sens.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiar vrea să oprească creşterea galopantă a preţurilor poliţelor RCA aşa că propune plafonarea lor. Perioada de referinţă va fi luna martie a anului 2022. Plafonarea ar urma să fie aplicată pentru o perioadă de 6 luni, timp în care, spune directorul ASF, piaţa ar urma să se stabilizeze.

În plus, ASF va renunţa şi la taxa de 1% pe care a oprit-o asiguratorilor. Propunerea urmează să fie trimisă, luni, Ministerului Finanţelor, iar Guvernul ar putea să ia o decizie în următoarea şedinţă de săptămâna viitoare.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiar vine cu această soluţie la doar o zi după decizia de a retrage autorizaţia de funcţionare a companiei de asigurări Euroins şi intrarea ei în insolvenţă. De altfel, a fost lansat şi un ghid informativ pentru cei care au poliţe de asigurare auto încheiate la Euroins.

Poliţele rămân valabile, însă pot fi denunţate oricând, iar clienţii pot încheia o altă poliţă la alt asigurator. În cazul în care nu au existat daune în perioada de valabilitate, Fondul de Garantare îi va despăgubi pe şoferi. În cazul în care decideţi să rămâneţi cu poliţa Euroins, ea rămâne valabilă încă 90 de zile după ce Tribunalul deschide procedura de faliment a companiei sau până ce un lichidator judiciar numit de instanţă denunţă poliţele de asigurare.

În cazul unui accident, Fondul de Garantare se va ocupa de achitarea pagubelor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt