ASF propune plafonarea prețurilor polițelor RCA - Prima News

ASF propune plafonarea prețurilor polițelor RCA

Veste bună pentru șoferi! Polițele RCA ar putea fi plafonate la nivelul din martie 2022. Autoritatea pentru Supraveghere Financiară propune Guvernului ca măsura să fie aplicată pentru o perioadă de 6 luni și susține că prețurile de acum un an nu au fost afectate de inflație. Urmează acum ca Executivul să ia o decizie în acest sens.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiar vrea să oprească creșterea galopantă a prețurilor polițelor RCA așa că propune plafonarea lor. Perioada de referință va fi luna martie a anului 2022. Plafonarea ar urma să fie aplicată pentru o perioadă de 6 luni, timp în care, spune directorul ASF, piața ar urma să se stabilizeze.

În plus, ASF va renunța și la taxa de 1% pe care a oprit-o asiguratorilor. Propunerea urmează să fie trimisă, luni, Ministerului Finanțelor, iar Guvernul ar putea să ia o decizie în următoarea ședință de săptămâna viitoare.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiar vine cu această soluție la doar o zi după decizia de a retrage autorizația de funcționare a companiei de asigurări Euroins și intrarea ei în insolvență. De altfel, a fost lansat și un ghid informativ pentru cei care au polițe de asigurare auto încheiate la Euroins.

Polițele rămân valabile, însă pot fi denunțate oricând, iar clienții pot încheia o altă poliță la alt asigurator. În cazul în care nu au existat daune în perioada de valabilitate, Fondul de Garantare îi va despăgubi pe șoferi. În cazul în care decideți să rămâneți cu polița Euroins, ea rămâne valabilă încă 90 de zile după ce Tribunalul deschide procedura de faliment a companiei sau până ce un lichidator judiciar numit de instanță denunță polițele de asigurare.

În cazul unui accident, Fondul de Garantare se va ocupa de achitarea pagubelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share