Armata, solicitată să preia aeronava care aduce românii blocaţi în Africa de Sud. Avionul nu va mai ateriza la Otopeni

Armata, solicitată să preia aeronava care aduce românii blocaţi în Africa de Sud. Avionul nu va mai ateriza la Otopeni

Avionul care aduce în ţară cei 46 de români blocaţi în Africa de Sud va ateriza la Baza 90, nu la Aeroportul Henri Coandă, aşa cum se anunţase iniţial. Măsura a fost luată din cauza riscului de infectare, pe fondul temerilor cauzate de Omicron, noua variantă de coronavirus.

Armata a fost solicitată de Guvern pentru a prelua aeronava, deoarece s-a apreciat că era un risc prea mare ca pasagerii să fie trecuţi prin terminalul Sosiri de pe Henri Coandă, desi acolo fusese creat iniţial un culoar special.

Aeronava va ateriza la 16.27.

Sportivii de la Baia Mare vor fi preluaţi de acolo de un avion mai mic al TAROM, care îi va duce la destinaţie.

Ceilalţi 46 de cetăţeni români şi străini vor merge cu autobuze spre o zonă de triaj, unde vor fi aşteptaţi de echipe ale DSP care îi vor testa. Apoi, timp de 14 zile vor sta în carantină.

Lista de pasageri care au urcat la bordul aeronavei care a decolat, elaborată ca urmare a demersurilor active ale MAE, prin Ambasada României de la Pretoria, cuprinde următoarele 70 de persoane: 46 de cetăţeni români (inclusiv delegaţia sportivă a CSM Baia Mare), 18 cetăţeni europeni (10 cetăţeni bulgari, 4 cetăţeni spanioli, 3 cetăţeni polonezi, 1 cetăţean ungar) şi 6 cetăţeni din state terţe (4 cetăţeni georgieni, 1 cetăţean australian, 1 cetăţean neozeelandez – aceştia făcând parte din lotul de sportivi ai CSM Baia Mare şi având rezidenţă în România).

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt