Armata de la Kiev recucereşte mai multe localităţi. Noi coridoare umanitare pentru evacuarea civililor, inclusiv din Mariupol

Armata de la Kiev recucereşte mai multe localităţi. Noi coridoare umanitare pentru evacuarea civililor, inclusiv din Mariupol
Profimedia

Armata rusă continuă să bombardeze oraşele paşnice ale Ucrainei de mai bine de patru săptămâni. Ruşii au atacat cu rachete Liovul, au preluat controlul asupra oraşului Slavutici, unde locuieşte personalul Centralei Nucleare avariate de la Cernobîl, şi au bombardat suburbiile din vestul şi estul capitalei Kiev. Preşedintele american s-a întâlnit cu omologul său polonez, oficiali ucraineni, dar şi refugiaţi, la Varşovia. Joe Biden l-a numit "măcelar" pe Vladimir Putin. Kremlinul a evocat din nou ideea utilizării armelor nucleare în războiul cu Ucraina. Dmitri Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de securitate al ţării, a spus că Moscova ar putea lovi împotriva unui inamic care foloseşte doar arme convenţionale, în timp ce Şoigu, ministrul Apărării a susţinut că "pregătirea" nucleară este o prioritate. Invazia rusă a ucis până acum 136 de copii, în timp ce alţi 199 au fost răniţi, a anunţat Parchetul General al Ucrainei.

Rusia încearcă să împartă Ucraina în două părţi, pentru a crea în partea de est o zonă extinsă controlată de Moscova, după ce aceasta a eşuat în încercarea de a cuceri întreaga ţară, a susţinut duminică şeful serviciului de informaţii militare al Ucrainei (GURMO), Kirilo Budanov.

„De fapt, este o încercare de a crea Coreea de Nord şi Coreea de Sud în Ucraina”, a estimat Jirilo Budanov într-o declaraţie, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt