Aproximativ 1.500 de candidaţi au participat la simularea admiterii la UMF

Aproximativ 1.500 de candidaţi au participat la simularea admiterii la UMF

Aproximativ 1.500 de candidaţi au participat la examenul de simulare a admiterii organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.

"Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca a organizat, în data de 7 mai, cea de-a XIII-a ediţie a examenului de simulare a admiterii, care s-a desfăşurat on-site. La examenul de simulare a concursului de admitere s-au înscris 1.459 de candidaţi din Transilvania, dar şi din alte regiuni ale ţării, care au avut astfel şansa să se familiarizeze cu atmosfera de concurs şi să-şi testeze cunoştinţele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie", se arată într-un comunicat trimis, luni, de UMF Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, cel mai mare interes s-a remarcat pentru programul de studiu Medicină, la care s-au înscris 1.098 de candidaţi, urmat de specializarea Medicină Dentară cu 84 de candidaţi, Asistenţă Medicală Generală - 82, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare - 54, Radiologie şi Imagistică - 45, Tehnică Dentară - 40, Farmacie - 31, iar la Nutriţie şi Dietetică, 25 de elevi s-au înscris la examenul de simulare. Cele mai mari note s-au obţinut la programele de studiu: Farmacie - 9,91; Asistenţă Medicală Generală - 9,85; Nutriţie şi Dietetică - 9,78.

"Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist şi îi sprijinim pe toţi cei interesaţi să se pregătească cât mai bine pentru unul dintre cele mai importante examene din parcursul lor educaţional. Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoştinţelor candidaţilor. De la an la an, exigenţa creşte, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate", a declarat, potrivit comunicatului, rectorul UMF, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt