Apropiat al lui Putin, afaceri în România - Prima News

Apropiat al lui Putin, afaceri în România

Un oligarh rus, aflat pe lista indivizilor sancționați de Uniunea Europeană, este căutat într-un sat de lângă Iași. Fiscul a dat de urma unei firme în care miliardarul era acționar, alături de un cetățean din Republica Moldova. Rusul, cu o avere estimată la 21 de miliarde de dolari, făcea afaceri cu transporturi, în judeţul Iaşi. Oamenii din Gorban habar nu aveau că sunt constateni, în acte, cu al doilea cel mai bogat rus.

Foarte aproape de granița cu Republica Moldova, în comuna ieșeană Grobani, se află firma de transport în care era implicat Alexey Mordashov, un miliardar apropiat de regimul Putin. Sediu era o casă dărăpănată despre care localnicii spun că a fost cumpărată de un cetăţean din Republica Moldov încă din 2018.

Silviu Isari, primar comuna Gorban – Firma are activitate de trasport international marfă de acum 12 ani. Are un număr de 48 de camioane, își plătește taxele și impozitele la zi, nu are datorii.

Maşinile societăţii comerciale circulau frecvent între Federaţia Rusă şi Republica Moldova. Când a aflat cui aparţinea afacerea, ANAF s-a pus pe sancţiuni .

Oligarhul rus Alexey Mordashov este unul din cei mai bogaţi ruşi. Are afaceri în industria siderurgică şi minieră, iar averea sa e estimată la peste 21 miliarde de dolari.

Total
0
Shares
Total
0
Share