Aparatul de represiune, în plină acţiune în Rusia: Fratele lui Aleksei Navalnîi, condamnat înainte de alegeri

Aparatul de represiune, în plină acţiune în Rusia: Fratele lui Aleksei Navalnîi, condamnat înainte de alegeri

Oleg Navalnîi, fratele opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi, a fost condamnat vineri la un an de închisoare cu suspendare pentru incitarea oamenilor la încălcarea restricţiilor anti-COVID-19.

Oleg Navalnîi a fost reţinut în ianuarie în cadrul unei represiuni largi duse de regimul Putin împotriva taberei lui Aleksei Navalnîi. El a fost plasat iniţial în arest la domiciliu pentru ignorarea restricţiilor anti-COVID-19, după care termenii detenţiei au fost relaxaţi. Mai mulţi aliaţi ai lui Navalnîi, principalul adversar politic al lui Vladimir Putin, s-au confruntat cu acuzaţii similare.

Liubov Sobol, de exemplu, a fost condamnată în această săptămâna la un an şi jumătate de libertate supravegheată după ce o instanţă a găsit-o vinovată de aceeaşi infracţiune. Aliaţii lui Navalnîi sunt acuzaţi de încălcarea restricţiilor sanitare prin chemarea oamenilor la proteste. Autorităţile, în schimb, pot organiza mari evenimente fără să ţină cont de măsurile luate anti-COVID-19. Această situaţie total ilogică dă apă la moară criticilor precum că regimul interpretează măsurile doar după propriul plac.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt