Apă cu porţia

Apă cu porţia

Dacă în urmă cu zeci de ani, românii primeau mâncare cu porţia, astăzi mulţi primesc apă cu porţia. Prin asta trec sute de ieşeni, de câteva săptămâni. Pentru ei apa a devenit un lux, din cauza secete. Una dintre localităţile afectate este Belceşti. Localnicii spun că nici măcar un duş nu mai pot să-şi facă.

Zece comune din judeţul Iaşi primesc apă după un anumit program. Două ore dimineaţa şi alte două seara. De vină ar fi seceta. Oamenii sunt nemulţumiţi că în anul 2023 primesc apă cu porţia.. Deleni, Focuri sau Blăgeşti sunt doar câteva dintre ele. O altă localitate afectată este şi Belceşti. Aici oamenii merg kilometrii întregi pentru a-şi lua apă.

Pe timpul verii, mulţi gospodari folosesc apa pentru a-şi uda grădinile. Astfel nu se pot reface rezervele. Oamenii sunt sfătuiţi să-şi facă rezerve de apă pentru zilele în care nu au.

În unele localităţi oamenii ar putea să aibă apă non stop după 15 iunie, iar în altele pe 5 iulie. Este primul an în care ieşenii au probleme cu apa. Şi în vara trecută zeci de localităţi au fost afectate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt