Apă contaminată în Câmpina

Apă contaminată în Câmpina

Este alertă sanitară în Câmpina. Apa de la robinet este contaminată cu bacteria CLOSTRIDIUM. DSP a anunţat că
este vorba doar despre un nod al reţelei de furnizare. Oamenii au fost avertizaţi printr-un mesaj Ro Alert să nu
consume apa de la robinet dacă nu au fiert-o în prealabil. Între timp, autorităţile caută soluţii pentru această problemă. Garda de Mediu şi DSP au deschis o anchetă.

Deşi DSP a revenit cu un comunicat în care spune că apa poate fi consumată dacă este fiartă în prealabil timp de 10 minute, mulţi nu au încredere să o bea. Astfel că astăzi apa îmbuteliată a fost cel mai cumpărat produs din toate magazinele şi supermarketurile din Campina. Alţi locuitori spun, însă, că avertismentul medicilor nu-i sperie.

Medicii spun că până acum nu au fost înregistrate cazuri de persoane care să se fi îmbolnăvit însă atrag atenţia aspura faptului că bacteria este extrem de periculoasă.

Conform legii, furnizorii de apă şi autorităţile au obligaţia să se asigure că apa care ajunge la robinet, spre consum, este potabilă. Asta înseamnă că nu conţine bacterii, substanţe sau alţi compuşi care ar putea pune în pericol sănătatea. În Câmpina, spun reprezentanţii municipalităţii, apa este testată constant. În 72 de ore vor veni ultimele analize făcute. Până atunci, furnizorul face demersuri pentru a curăţa ţevile. Este în curs şi o anchetă a poliţiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt