Anularea Jocurilor Olimpice ar costa Japonia peste 13,5 miliarde euro

Anularea Jocurilor Olimpice ar costa Japonia peste 13,5 miliarde euro

Anularea Jocurilor Olimpice şi Jocurilor Paralimpice din această vară ar putea costa Japonia 13,56 miliarde euro, conform estimărilor făcute într-un studiu al Institutului de Cercetare Nomura, citat de EFE.

Pierderile ar putea fi însă mai mari, dacă Guvernul Japoniei va fi nevoit să impună din nou starea de urgenţă pentru a face faţă creşterii numărului de infectări cu COVID-19 dacă Jocurile de la Tokyo se desfăşoară în perioada prevăzută (23 iulie - 8 august), iar în acest caz decizia de menţinere a întrecerilor olimpice ar trebui să ia în considerare impactul epidemiologic şi nu cel economic.

''Chiar dacă Jocurile vor fi anulate, pierderile economice vor fi mai mici decât cele dintr-o nouă stare de urgenţă'', a apreciat economistul şef al Institutului de Cercetare Nomura, Takahide Kiuchi, citat de agenţia Kyodo.

În cazul în care competiţia olimpică se desfăşoară în absenţa publicului, beneficiile generate de Jocuri se vor ridica la 15,24, cu circa 1,35 miliarde euro mai puţin dacă la întreceri participă spectatorii japonezi.

Organizatorii niponi au anunţat deja că la Jocuri nu vor putea asista spectatori străini, iar o decizie privind publicul local va fi luată în luna iunie.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt