Antrenaţi să găsească supravieţuitori

Antrenaţi să găsească supravieţuitori

În Turcia nu doar oamenii au salvat vieţi, ci şi animalele. Patrupezii de la Clubul Câinilor Utilitari au făcut parte din echipa care a căutat supravieţuitori sub dărâmături. Au avut lângă ei oamenii în care au cea mai mare încredere. Voluntari dedicaţi, gata oricând să plece cu animalul de companie în misiuni umanitare. Pentru ca un câine să poată interveni în situaţii critice e nevoie de sute de ore de antrenament.

Este doar unul dintre antrenamentele pe care câinii de căutare şi salvare le fac de trei ori pe săptămână, indiferent de anotimp. Pe caniculă sau pe ger, oameni şi câini se adună şi învaţă împreună să salveze vieţi. Eugen a însosoţit-o în Turcia pe Kaly. Căţeluşa de patru ani a fost la prima ei misiune în caz de cutremur.

Mihai şi câinele lui au contribuit şi ei la misiunea impresionantă: aceea de a găsi viaţă acolo unde moartea a făcut ravagii. Akim e labrador retriver, are şapte ani şi se antrenează de când avea doar trei luni.

Mihai şi Eugen nu sunt plătiţi pentru astfel de misiuni. De ani buni sunt voluntari la Clubul Câinilor Utilitari. Aici oameni cu meserii diferite îşi rup din timpul lor liber ca să-şi antreneze câinii. Primul pas pe care trebuie să îl faceţi în cazul în care şi dvs vă doriţi acest lucru este să urmaţi programul ONG-ului.

La Clubul Câinilor Utilitari antrenamentele continuă. Pentru următorul moment când viaţa va avea nevoie de ajutor ca să continue.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt