Angajații Petromidia, protest pentru salarii mai mari - Prima News

Angajații Petromidia, protest pentru salarii mai mari

Protest spontan la rafinăria Petromidia Năvodari. Sute de oameni care au ieșit din schimbul de noapte s-au adunat pe platoul din fața Administrației. Ei sunt nemulțumiți că cei din conducere refuză negocierile cu sindicatul, care a cerut majorarea salariilor. După o zi de negocieri, rafinăria a cedat în fața sindicaliștilor și a convenit creșterea cu 1.500 de lei de la 1 martie.

Protestatarii au ieșit în fața sediului rafinăriei Rompetrol din Năvodari după ce, chiar în timpul nopții, au aflat că administrația refuză continuarea negocierilor cu sindicatul. Conducerea ar fi transmis că amână negocierile până la primăvară, decizie care i-a revoltat pe oameni. Rând pe rând, li s-au alăturat și cei din schimbul de zi care ar fi trebuit sa intre la lucru.

Angajații vor ca salariile să le fie mărite acum, incepând cu luna decembrie, cer condiții mai bune de muncă, dar și încadrarea în grupa specială de muncă. Așa ar putea ieși mai devreme la pensie, după ani plini de riscuri petrecuți în rafinărie.

Dupa cinci ore de protest, conducerea rafinariei a transmis sindicalistilor ca parte din revendicari li se aprobă. Totuși, după ore întregi de protest, rafinăria a cedat în fața sindicaliștilor și a convenit creșterea cu 1.500 de lei de la 1 martie.

Angajații au reluat activitatea, mai ales că în rafinărie se muncește la foc continuu și fluxul nu poate fi întrerupt. Anul trecut, în iulie, la Petromidia a avut loc o explozie urmată de un incendiu violent. Un angajat a fost găsit mort și alți doi grav răniți, iar pagubele au fost foarte mari.

Total
0
Shares
Total
0
Share