Angajaţii Google care lucrează de acasă ar putea să primească salarii mai mici

Angajaţii Google care lucrează de acasă ar putea să primească salarii mai mici

Angajaţii motorului de căutare online Google, care înainte de pandemie lucrau în acelaşi birou, ar putea să primească salarii diferite dacă vor face trecerea permanentă la munca de acasă, iar cei care sunt nevoiţi să facă o navetă îndelungată până la birou vor fi cei mai afectaţi, potrivit unor documente interne consultate de Reuters.

Acesta este un experiment din ce mai frecvent în Silicon Valley, care deseori stabileşte tendinţele pentru alţi mari angajatori.

Facebook şi Twitter au redus şi ei salariile pentru angajaţii care lucrează remote şi care s-au mutat în zone rezidenţiale mai accesibile, în timp ce companii mai mici precum Reddit şi Zillow au făcut trecerea la un model de plată dependent de locaţie, citând avantajele pe care le oferă acest model când vine vorba de angajarea, păstrarea şi diversitatea personalului.

Google, o divizie a grupului Alphabet Inc, se diferenţiază de alte companii prin faptul că pune la dispoziţia angajaţilor un instrument intern de calcul care le permite să vadă care sunt efectele schimbării adresei asupra salariului. Însă, în practică, unii angajaţi care lucrează remote, în special cei care fac naveta de la distanţe mari, ar putea să sufere o reducere a salariului fără a-şi schimba adresa.

"Pachetele noastre salariale au fost întotdeauna influenţate de locaţie şi întotdeauna am plătit salarii mai mari decât cele de pe piaţa locală de unde lucrează un angajat", a declarat un purtător de cuvânt de la Google, adăugând că salariul va diferi de la un oraş la altul şi de la un stat la altul.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt