ANAF-ul merge la stomatolog

ANAF-ul merge la stomatolog

Au început cu profesorii, au urmat manichiuristele, influencerii şi acum a venit rândul stomatologilor. Inspectorii ANAF continuă lupta cu evaziunea fiscală, unde ne aflăm în topul ţărilor din Uniunea Europeană. României îi lipsesc aproximativ 22 de miliarde de dolari din încasările fiscale, dar în loc să meargă pe urma marilor evazionişti, ANAF-ul se mulţumeşte să urmărească cu totul alte domenii.

Preşedintele ANAF spune că 8 din 10 medici stomatologi uită să declare veniturile reale. Spusele preşedintelui ANAF i-au luat prin surprindere pe medicii stomatologi. Aceştia dezmint cele spuse de Lucian Heiuş şi consideră că dacă nu ar oferi bon fiscal ar pierde clienţi.

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană şi se află departe de media europeană în ceea ce priveşte procentul din PIB al încasărilor fiscale. În 2021 pocentul a fost de 27,3%, ceea ce a însemnat o sumă de 78 de miliarde de dolari. Încasările ar trebuie să ajungă însă la…100 de miliarde de dolari. Practic, lipsesc 22 de miliarde de dolari, sumă la care este cifrată evaziunea fiscală în România. Aceasta provine din cu totul alte domenii faţă de cele vizate de controalele ANAF.

În loc de marii evazionişti, doi inspectori ANAF din vestul ţării au reuşit să performanţa de a amenda cu câte 30.000 de lei patru oameni care îşi vindeau produsele la poartă.

În ultimii 10 ani, mari evazionişti au prejudiciat statul cu 250 de miliarde de euro, potrivit Comisiei Europene.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt