Amenzi de 50.000 de lei pentru protestatarii AUR

Amenzi de 50.000 de lei pentru protestatarii AUR

S-au dat amenzi în valoare de 50 de mii de lei pentru cei cae au participat la protestul neautorizat al partidului AUR. Jandarmeria a cerut şi urmărirea penală a acestora, iar agresorii celor doi parlamentari, Ludovic Orban şi Csoma Botond, au fost şi ei identificaţi şi amendaţi. Va trebui să ne obişnuim cu astfel de manifestaţii, spun deputaţii şi specialiştii. Se apropie alegerile şi AUR vrea să crească în sondaje, cred partidele de la putere.

Protestul violent al AUR din faţa Parlamentului nu a scăpat fără sancţiuni. Mai ales după ce doi deputaţi au fost agresaţi în timp ce voiau să intre în clădirea Parlamentului. Patru persoane au fost sancţionate de jandarmi cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei după ce l-au lovit pe Ludovic Orban. Liderul partidului Forţa Dreptei dă vina pe jandarmi pentru ceea ce a păţit.

Orban spune că manifestanţii au fost întărâtaţi de liderii AUR pentru a-l agresa. În aceeaşi situaţie a fost şi deputatul UDMR, Csoma Botond, care a scăpat ca prin urechile acului de furia protestatarilor. O persoană a fost amendată cu 1.500 de lei pentru agresarea lui Csoma Botond. Deputatul UDMR spune că manifestanţii au fost minţiţi în ceea ce priveşte motivul protestului.

După protestul AUR au fost date 45 de amenzi în valoare totală de 50 de mii de lei. Jandarmii au sesizat şi organele de urmărire penală pentru infracţiunea de tulburare a ordinii publice.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt