Ambasadorul Ucrainei la Ankara acuză Turcia că achiziţionează grâu ''furat'' de Rusia

Ambasadorul Ucrainei la Ankara acuză Turcia că achiziţionează grâu ''furat'' de Rusia

Ambasadorul Ucrainei la Ankara,Vasil Bodnar, a acuzat vineri Rusia că ''fură'' şi exportă cereale ucrainene, în special în Turcia, relatează AFP.

''Rusia fură fără ruşine cerealele Ucrainei şi le exportă din Crimeea în străinătate, în special în Turcia'', a denunţat Vasil Bodnar într-un mesaj pe Twitter.

''Am cerut ajutorul Turciei pentru a rezolva problema'', a adăugat el.

Reprezentantul Kievului, care s-a adresat cu ocazia celei de-a 100-a zile de la invazia ţării sale de către Rusia, a elaborat un bilanţ general al pierderilor suferite de ţara sa şi a pagubelor produse de armata rusă.

Ucraina era pe cale să devină înainte de război al treilea cel mai mare exportator de grâu din lume şi asigura singură jumătate din comerţul mondial cu seminţe şi ulei de floarea soarelui.

Turcia este considerată un aliat al Ucrainei căreia îi furnizează drone de luptă, însă Ankara are grijă să menţină o poziţie neutră faţă de Rusia, de care depinde pentru aprovizionarea cu energie şi cereale, pentru a propune o mediere între cele două ţări.

Ankara a oferit asistenţă, la cererea Naţiunilor Unite, pentru a securiza coridoarele maritime în vederea exportului de cereale ucrainene.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov urmează să se deplaseze miercuri în Turcia

Sursa> Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt