Ambasadorul Rusiei, convocat de Bogdan Aurescu

Ambasadorul Rusiei, convocat de Bogdan Aurescu

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat de Ministrul Afacerilor Externe, se arată în cel mai recent comunicat al MAE. Cu această ocazie, secretarul de stat pentru afaceri strategice a reafirmat faptul că scutul de la Deveselu are caracter strict defensiv şi nu este îndreptat împotriva Rusiei. Comunicatul a prezentat şi detalii despre tezaurul României

În cadrul comunicatului se face referire şi la Tezaurul României depus la Moscova în perioda Primului Război
Mondial. Astfel, "Ambasadorul Federaţiei Ruse în România a susţinut în declaraţiile sale de ieri,contrar realităţii , că tema nu ar figura pe agenda bilaterală, secretarul de stat a reamintit că următoarea sesiune a comisiei urmează să fie organizată în România conform deciziei luate de Comisie la a cincea reuniune din noiembrie 2019”, se mai arată comunicatul MAE.

În tot acest timp, Preşedintele SUA, Joe Biden cere din nou cetăţenilor americani aflaţi în Ucraina să părăsească ţara deoarece lucrurile ar putea degenara rapid. Mai mult, Biden a spus că nu va trimite trupe pentru a-i salva pe americani în cazul unei escaladări.

În cursa pentru detensionarea situaţiei de la graniţa Ucrainei, cancelarul Germaniei a transmis un nou mesaj Federaţiei Ruse.

Mesajul cancelarului Germaniei vine cu doar câteva zile nainte de întâlnirea acestuia cu liderul de la Kremlin dar şi cu Preşedintele Ucrainei

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt