Ambasadoarea frumosului

Ambasadoarea frumosului

De multe ori, pentru românii din diaspora, exprimarea dorului de ţară poate avea forme ieşite din tipar. Roxana Irimia este un artist recunoscut la nivel internaţional, cu expoziţii în marile capitale ale lumii. Totuşi, în agenda ei plină, îşi găseşte timp să fie voluntar pentru copiii români din Madrid şi să-i înveţe pictură. Iar copiii, mulţi dintre ei născuţi în Spania, sunt fascinaţi.

Roxana Irimia este un pictor recunoscut în lumea artiştilor din întreaga lume. Operele sale au stat alături de alte picturi celebre în expoziţii din Paris, Roma, New York, Stockholm şi Madrid. Cea mai mare parte a timpului şi-o petrece în atelier, stă acolo cu orele.

La lecţiile de pictură pe care le predă copiii învaţă tehnici de făcut forme, portrete şi obiecte. Însă lecţia de pictură are un şi alt scop mai presus de învăţatul de combinatul culorilor.

Părinţii aşteaptă terminarea fiecărei lecţieii. Şi pentru ei e un efort, pentru că, la fel ca toţi românii plecaţi din ţară, muncesc foarte mult şi nu mereru pe salarii foarte mari. Picturile făcute de micuţi sunt aproape gata. Iar seriozitatea lasă încet, locul distracţiei.

Lecţiile de pictură sunt organizate cu sprijinul şi la sediul Ambasadei României la Madrid.

foto: facebook.com/InstitutoCulturalRumano

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt