Alocaţiile pentru copii cresc în cinci etape, anunţă Ministerul de Finanţe

Alocaţiile pentru copii cresc în cinci etape, anunţă Ministerul de Finanţe

Alocaţiile pentru copii cresc în cinci etape de valoare nominală egală, a anunţat, vineri, Ministerul Finanţelor. De la 1 ianuarie este aplicată a doua creştere de 20%, astfel încât cuantumul alocaţiei a devenit 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi copii cu handicap şi 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

„Vom putea plăti alocaţiile majorate cu 20 la sută la începutul acestui an şi intrate deja în plată începând cu luna februarie”, a declarat vineri pentru Digi24 ministrul muncii, Raluca Turcan.

Despre majorarea alocaţiilor, Raluca Turcan a spus că ministerul şi-a asumat creşterea cu 20 la sută a acestora de la începutul anului, dar a atras atenţia că trebuie urmărit în Parlament şi proiectul de lege care prevede două tranşe de majorare a alocaţiilor, cu 40 la sută, dintre care una la mijlocul acestui an.

„Am învăţat un lucru în politică: atunci când este un proiect în Parlament, niciodată să nu te antepronunţi. Gestionăm ceea ce avem în momentul de faţă în plată, şi anume majorarea alocaţiilor cu 20 la sută. Mai mult de atât nu pot să mă pronunţ, pentru că votul din Parlament întotdeauna a fost unul decisiv”, a declarat ministrul muncii pentru Digi24.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt