Alertă de gripă şi viroze respiratorii la Spitalul ''Victor Babeş''; sunt internaţi şi trei copii cu complicaţii

Alertă de gripă şi viroze respiratorii la Spitalul ''Victor Babeş''; sunt internaţi şi trei copii cu complicaţii

Trei copii în vârstă de patru ani sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara, unul dintre ei având şi stare febrilă, a anunţat, marţi, medicul Teodora Moisil de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara.

Dr. Teodora Moisil a atras atenţia că în ultimele zile s-a înregistrat o creştere a numărului copiilor, dar şi al adulţilor cu infecţii cu virusul gripal sau cu viroze respiratorii, după renunţarea la purtarea măştilor. Cei mai mulţi dintre micuţii care ajung la această unitate medicală vin după ce au fost consultaţi anterior la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara.

"A crescut numărul de cazuri. Era şi normal să se întâmple aşa, după ce nu s-au mai purtat măştile de protecţie, odată cu ridicarea restricţiilor. Am observat în ultimele zile un trend ascendent în ceea ce priveşte cazurile de gripă şi viroze respiratorii. Majoritatea, din fericire, sunt forme uşoare, iar pacienţii pot fi trataţi acasă, evident, sub monitorizarea medicului de familie. Din păcate, sunt şi cazuri cu complicaţii , care necesită internare. Noi preluăm toate cazurile de infecţii respiratorii care au nevoie de suport spitalicesc, atât copii, cât şi adulţi. Cei mici vin la spitalul nostru, în cele mai multe cazuri, după un consult iniţial făcut la Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu'", a declarat medicul infecţionist Teodora Moisil.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt