ALERTĂ de gripă aviară! Milioane de păsări sacrificate în ţara de unde România importă masiv

ALERTĂ de gripă aviară! Milioane de păsări sacrificate în ţara de unde România importă masiv

Mai multe focare de gripă aviară înalt patogenă H5N1 au fost descoperite în Polonia, după ce virusul mai fusese depistat şi în alte ţări europene. Milioane de păsări au fost deja sacrificate, iar pagubele înregistrate de fermieri sunt drastice.

Potrivit autorităţilor poloneze, în jur de cinci milioane de păsări au fost deja sacrificate din cauza acestui virus periculos, care îşi face simţită prezenţa şi în alte state europene precum Franţa, Germania, Italia, Ţările de Jos şi Danemarca.

În ultima perioadă, virusul a fost depistat la ferme de păsări cu peste 650.000 de capete, informează Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animală (OIE), citată de Reuters.

Din datele primite de autorităţile de la Varşovia, OIE a precizat că un număr de 5 focare, 4 la ferme de curcani şi unul la o fermă de pui de carne, au fost descoperite în estul Poloniei. Un alt focar a fost descoperit la o fermă de curcani şi gâşte din vestul ţării.

În momentul de faţă, Polonia este cel mai mare producător de carne de pasăre din Uniunea Europeană, reprezentând o sursă importantă de importuri inclusiv pentru România.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt