Alcoolul, problemă naţională

Alcoolul, problemă naţională

După sărbătorile de iarnă, kilogramele în plus nu sunt singura problemă cu care se confruntă românii. Unii ajung la camera de gardă pentru că au băut prea mult. Numai la Iaşi a crescut cu 50% numărul celor pe care alcoolul în exces i-a trimis la spital. Medicii avertizează că excesele de orice fel atrag grave probleme de sănătate.

Crăciunul şi Revelionul sunt doar două dintre momentele din an când românii mănâncă şi beau fără măsură. Iar, de multe ori, petrecerile se termină la camera de gardă. În judeţul Iaşi, un bărbat de 47 de ani a fost descoperit în comă de preot, care venise în Ajunul Bobotezei. Omul a fost dus de urgenţă la spital, în stare gravă, şi internat la Terapie Intensivă. Cu toate eforturile medicilor, nu a fost salvat.

Faţă de anul trecut, numărul ieşenilor care ajung la spital după prea mult alcool a crescut cu 50 la sută. Cei mai mulţi sunt bărbaţi cu vârste între 40 şi 50 de ani. Mai grav, unii sunt în comă alcoolică şi trebuie internaţi direct la Terapie Intensivă. Liniile telefonice unde personalul calificat ajută persoanele alcoolice au înregistrat si ele mult mai multe apeluri.

Cei care simt că au nevoie de ajutor pot suna la numărul scurt de telefon 021 9335. Potrivit statisticilor, în România peste două milioane de oameni consumă alcool în exces şi aproximativ 100 de români mor în fiecare an din această cauză.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt