Ajutor de 1.400 de lei pentru încălzire - Prima News

Ajutor de 1.400 de lei pentru încălzire

Din februarie, românii vor primi un nou ajutor de la Guvern. Este vorba de cardurile de energie care vor ajuta persoanele vulnerabile și cu venituri sub 2.000 de lei la plata facturile pentru gaze și curent. Voucherele vor fi distribuite de Poșta Română, dar pentru a beneficia de acest sprijin este nevoie de un certificat care să dovedească restanțele. Analiștii sunt de părere că această măsură este doar una populistă, și o să ne lovim din nou, de birocrație.

Cardurile la energie urmează să fie distribuite de la 1 februarie. Acestea au o valoare totală de 1400 de lei. Primii bani ar fi dati de luna viitoare, iar ceilalți 700 de lei ar urma să fie acordați în septembrie. Banii vor fi primiți numai de persoanele vulnerabile care au venit sub 2.000 de lei și vin ca un ajutor pentru plata facturilor.

Până în acest moment încă nu se știe exact numărul celor care ar avea nevoie de acest ajutor. Asociațiile de proprietari vor trebui să completeze documentele, dar și să justifice plățile făcute.

Lista beneficiciarilor va fi întocmită de Ministerul Muncii, iar aceștia vor primi ajutorul sub forma unui voucher tipărit pe care îl vor aduce poștașii. Cu acest voucher vor putea fi plătite atât facturile curente cât și cele restante. Analiștii sunt de părere că proiectul se va bloca de birocrație, iar vouchere promise vor promite și restanțieri.

Paru miliarde de lei, bani europeni, sunt prevăzuți pentru aceste ajutoare. De asemenea, statul va continua să acorde și anul acesta tichetele de 250 de lei, o dată la două luni, pentru alimente.

Total
0
Shares
Total
0
Share