AIRBNB va găzdui 20.000 de refugiaţi afgani

AIRBNB va găzdui 20.000 de refugiaţi afgani

În urma crizei umanitare care are loc în acest moment în Afganistan, una dintre cele mai mari platforme de închiriat apartamente sau case din lume, a anunţat că va găzdui 20.000 de refugiaţi afgani. Deşi data până la care oamenii ar trebui să fie evacuaţi din Kabul se apropie, există încă mii care nu au vize. Aceştia stau de zile întregi în faţa ambasadelor care sunt însă, închise.

Pentru afganii care au fost şi vor fi evacuaţi din Afganistan, fondatorul Airbnb, a anunţat pe Twitter, că va găzdui 20.000 de refugiaţi gratuit.

Presiunea evacuării afganilor din Kabul e din ce în ce mai mare. Au mai rămas doar 6 zile până când SUA trebuie să părăsească Afganistanul. Preşedintele SUA a precizat în ultima sa conferinţă de presă că pentru a îndeplini cu succes evacuările, talibanii trebuie să coopereze.

Până în acest moment SUA a evacuat aproape 76.000 de oameni. De cealaltă parte însă, purtătorul de cuvânt al talibanilor îi îndeamnă pe americani să nu îi încurajeze pe afgani să îşi părăsească ţara.

În tot acest timp, membrii G7 caută un mod pentru a ajunge la o înţelegere cu talibanii pentru ca aceştia să ofere
oamenilor posibilitatea evacuării şi dupa data setată momentan ca limită, 31 august. Angela Merkel a anunţat că va oferi 100 de milioane de euro pentru criza umanitară pin care trece acum Afganistanul dar şi că va mai pune la dispoziţie încă 500 de milioane dacă va fi nevoie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt