Aglomeraţie în vama Giurgiu

Aglomeraţie în vama Giurgiu

A fost haos în vama Giurgiu noaptea trecută. Zeci de mii de masini au stat ore în şir la coadă pentru a intra în România. Aglomeraţia a fost provocată de trecerea Bulgariei pe lista galbenă. Românii nevaccinaţi, care nu au vrut să se testeze, şi-au făcut în grabă bagajele şi au pornit la drum, în încercarea de a ajunge în ţară în timp util. Altfel, intrau automat în carantină.Vameşii din România abia au făcut faţă fluxului mare de autoturisme, dar nu au avut parte nici de prea mult sprijin din partea vecinilor bulgari.

Coada de masini care venea spre Romania s-a intins pe cateva zeci de kilometri. Unii au asteptat chiar şi patru ore ca să intre în ţară. Coşmarulul drumului întoarcerii acasă a început înca de pe centura orasului bulgaresc Ruse.

De la miezul nopţii, turiştii care se întorc din Bulgaria, sunt nevoiţi să prezinte certificatul verde digital - care arată dacă persoana s-a vaccinat, a trecut prin boală sau are un test PCR negativ. În caz contrar, intră în carantină.

Doar că drumul spre casă a dat mari bătăi de cap celor nevaccinaţi, care nu au vrut să dea bani pe teste. Autorităţile din Bulgaria au permis circulaţia doar pe bulevardului Bucuresti, principala cale de aces spre Romania. Poliţiştii au blocat rutele alternative. Cativa soferi mai inventivi au rupt randul , au urmat alte trasee indicate de
GPS si pe drumuri de pamant si neasfaltate au reusit sa ajunga mai aproape de vama . În punctul de frontieră Giurgiu, a fost nevoie de suplimentarea numărului vameşilor români.

Poliţiştii de frontieră români au recunoscut că fac faţă cu greu situaţiei.

Bulgaria are o rată de infectare de 1,9 cazuri la mia de locuitori.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt