Aglomerație în vama Giurgiu - Prima News

Aglomerație în vama Giurgiu

A fost haos în vama Giurgiu noaptea trecută. Zeci de mii de masini au stat ore în șir la coadă pentru a intra în România. Aglomerația a fost provocată de trecerea Bulgariei pe lista galbenă. Românii nevaccinați, care nu au vrut să se testeze, și-au făcut în grabă bagajele și au pornit la drum, în încercarea de a ajunge în țară în timp util. Altfel, intrau automat în carantină.Vameșii din România abia au făcut față fluxului mare de autoturisme, dar nu au avut parte nici de prea mult sprijin din partea vecinilor bulgari.

Coada de masini care venea spre Romania s-a intins pe cateva zeci de kilometri. Unii au asteptat chiar și patru ore ca să intre în țară. Coșmarulul drumului întoarcerii acasă a început înca de pe centura orasului bulgaresc Ruse.

De la miezul nopții, turiștii care se întorc din Bulgaria, sunt nevoiți să prezinte certificatul verde digital – care arată dacă persoana s-a vaccinat, a trecut prin boală sau are un test PCR negativ. În caz contrar, intră în carantină.

Doar că drumul spre casă a dat mari bătăi de cap celor nevaccinați, care nu au vrut să dea bani pe teste. Autoritățile din Bulgaria au permis circulația doar pe bulevardului Bucuresti, principala cale de aces spre Romania. Polițiștii au blocat rutele alternative. Cativa soferi mai inventivi au rupt randul , au urmat alte trasee indicate de
GPS si pe drumuri de pamant si neasfaltate au reusit sa ajunga mai aproape de vama . În punctul de frontieră Giurgiu, a fost nevoie de suplimentarea numărului vameșilor români.

Polițiștii de frontieră români au recunoscut că fac față cu greu situației.

Bulgaria are o rată de infectare de 1,9 cazuri la mia de locuitori.

Total
0
Shares
Total
0
Share