Aglomeraţie în vama Giurgiu, Tirurile aşteaptă şi 200 de minute

Aglomeraţie în vama Giurgiu, Tirurile aşteaptă şi 200 de minute

Tirurile care ies din România prin PTF Giurgiu-Ruse formează cozi de peste opt kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu şi au de aşteptat două sute de minute la controlul de frontieră, circulaţia în zonă fiind dirijată de echipaje de poliţie rutieră pe drumul naţional şi de echipaje de poliţie locală la intrarea în municipiul Giurgiu spre punctul de frontieră.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, în ultimele 24 de ore s-a prezentat un număr foarte mare de camioane pentru tranzitare, motiv pentru care timpul de aşteptare la controlul de frontieră este ridicat.

Tirurile care tranzitează punctul de frontieră Giurgiu sunt direcţionate pe cinci artere de circulaţie la controlul de frontieră, dar în ultima zi au sosit aproximativ 1.300 de tiruri pe fiecare sens de intrare, respectiv ieşire din ţară în condiţiile în care în zile obişnuite traficul este de aproximativ opt sute de tiruri în 24 de ore.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare pentru camioane la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu este de două sute de minute, iar la intrarea în ţară timpul de aşteptare este de 60 de minute.

Pentru autoturisme, timpul de aşteptare este de 20 de minute atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din România prin PTF Giurgiu. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt