Agent Green: Cel mai mare urs din România, Arthur, a fost ucis de un prinţ din Austria. „Avem de-a face cu o partidă de braconaj”

Agent Green: Cel mai mare urs din România, Arthur, a fost ucis de un prinţ din Austria. „Avem de-a face cu o partidă de braconaj”

Asociaţiile Agent Green şi VGT (Austria) acuză că un prinţ din Austria a ucis cel mai mare urs din România, sub pretextul că elimină o ursoaică din Covasna, care face stricăciuni în gospodăriile localnicilor.

Prinţul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România în luna martie, şi, contra unei taxe de 7.000 de euro (conform Ştirilor ProTv) şi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judeţul Covasna, susţine asociaţia Agent Green într-un material postat pe site-ul propriu.

În schimb, prinţul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulţi ani de rangerul Agent Green din zona respectivă şi era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic şi neobişnuit cu prezenţa omului şi sursele de hrană oferite de acesta. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt