Afacerile cu maşini au crescut cu 40,9% în 5 luni

Afacerile cu maşini au crescut cu 40,9% în 5 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 40,9%, în primele cinci luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat, ca serie brută, cu 27,6%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 mai 2021 comparativ cu perioada similară din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 40,9%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+59,0%), comerţul cu autovehicule (+51,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+31,8%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+20,7%).

În perioada 1 ianuarie -31 mai 2021 comparativ cu perioada similară din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 36,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele cinci luni din acest an a înregistrat o cifră de afaceri cu 27,6% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 mai 2020, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+59,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+33,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+25,8%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,9%). Scăderi au înregistrat activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-7,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 mai 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 20,0% mai mare comparativ cu perioada similară din 2020.

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 12,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+18,1%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+15,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,7) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,7%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 6,8%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2021, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 27,5%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+79,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+18,8%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+17,1%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,9%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,2%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2021, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 16,8%.

Datele IS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2021, comparativ cu luna mai 2020, a înregistrat o creştere cu 72,0%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+106,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+41,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+36,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+18,7%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2021, a înregistrat o creştere cu 68,3% faţă de luna mai 2020.

Conform INS. activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 298,8% mai mare comparativ cu luna mai 2020, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3736,7%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+306,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+225,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+106,5%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+52,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2021 a crescut cu 273,4%, comparativ cu luna mai 2020. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt