Afacere cu aripi colorate

Afacere cu aripi colorate

Să hrăneşti un fluture şi să ai ocazia să-l ţii în palme este o experienţă unică. Acest lucru este posibil la Praid, în judeţul Harghita, unde un tânăr a investit zeci de mii de euro pentru a aduce fluturi tocmai din America de Sud sau Africa. Şi pentru că mulţi români au ales să îşi petreacă în ţară concediul, numărul de vizitatori a crescut enorm în ultima perioadă.

Aceste imagini cu fluturi uriaşi, scăldaţi în culori vii, hrăninduse pe coji de portocale, sunt greu de uitat. Tocmai pentru această experienţă unică, românii ajung la Casa cu Fluturi din Praid, aflată la câţiva metri de intrarea în salină. Dacă în alte expoziţii fluturii sunt în insectare, la Praid zboară liberi şi ai ocazia chiar să-i hrăneşti. Iar cei mai bucuroşi de această aventură sunt copiii, care aleargă după ei prin încăperea special amenajată.

Cei mici învaţă la Praid şi cum se dezvoltă un fluture.

Vestea că la Praid există o casă cu fluturi s-a răspândit repede şi turişti din toate colţurile ţării ajung în Harghita
special pentru a o vizita.

Sute de exemplare de fluturi, din zeci de specii, zboară liberi prin casa dedicată lor. Vedete sunt fluturele azur sau fluturele atlas, care impresionează prin coloritul intens.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt