Aeroportul din Brașov, aproape gata de vacanță - Prima News

Aeroportul din Brașov, aproape gata de vacanță

Veste bună pentru brașoveni. Nici nu s-a dat în folosință Aeroportul internațional Brașov – Ghimbav, că agențiile de turism au începu să vândă bilete către cele mai cunoscute destinații de vacanță din Turcia și Grecia. La sfârșitul anului trecut au fost făcute zborurile de calibrare, iar luna aceasta urmează și cea de-a doua etapă – vor fi verificate procedurile de zbor.

Aeroportul Brașov – Ghimbav ar urma să devină funcțional pe 15 iunie. Două zile mai târziu sunt anunțate și primele zboruri, iar biletele au fost deja scoase la vânzare de către mai multe agenții de turism.

Aeroportul brașovean se află la finalul implementării tuturor pașilor necesari pentru a fi certificat. În ultimele zile ale anului trecut au fost terminate și marcajele de pe pista de decolare-aterizare, dar și de pe celelalte suprafețe de mișcare, respectiv calea de rulare alfa și platforma unde vor fi parcate aeronavele. În total, au fost trasate marcaje pentru o suprafață de peste 12.000 mp, în culorile galben, roșu și alb reflectorizant, precum și 700 de mp de marcaje negre.

Pista Aeroportului internațional Brașov Ghimbav are o lungime de 2.820 m și o lățime de 45 de metri. Aici vor putea ateriza și decola aeronave precum ATR – 72, Airbus A 320 sau Boeing 737.

foto: facebook.com/BrasovAirport

Total
1
Shares
Total
1
Share