Aeroportul din Braşov, aproape gata de vacanţă

Aeroportul din Braşov, aproape gata de vacanţă

Veste bună pentru braşoveni. Nici nu s-a dat în folosinţă Aeroportul internaţional Braşov – Ghimbav, că agenţiile de turism au începu să vândă bilete către cele mai cunoscute destinaţii de vacanţă din Turcia şi Grecia. La sfârşitul anului trecut au fost făcute zborurile de calibrare, iar luna aceasta urmează şi cea de-a doua etapă - vor fi verificate procedurile de zbor.

Aeroportul Braşov – Ghimbav ar urma să devină funcţional pe 15 iunie. Două zile mai târziu sunt anunţate şi primele zboruri, iar biletele au fost deja scoase la vânzare de către mai multe agenţii de turism.

Aeroportul braşovean se află la finalul implementării tuturor paşilor necesari pentru a fi certificat. În ultimele zile ale anului trecut au fost terminate şi marcajele de pe pista de decolare-aterizare, dar şi de pe celelalte suprafeţe de mişcare, respectiv calea de rulare alfa şi platforma unde vor fi parcate aeronavele. În total, au fost trasate marcaje pentru o suprafaţă de peste 12.000 mp, în culorile galben, roşu şi alb reflectorizant, precum şi 700 de mp de marcaje negre.

Pista Aeroportului internaţional Braşov Ghimbav are o lungime de 2.820 m şi o lăţime de 45 de metri. Aici vor putea ateriza şi decola aeronave precum ATR – 72, Airbus A 320 sau Boeing 737.

foto: facebook.com/BrasovAirport

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt