Adrian Oros: 100 milioane EURO pe an pentru legumicultură în sere și solarii - Prima News

Adrian Oros: 100 milioane EURO pe an pentru legumicultură în sere și solarii

O sută de milioane de euro pe an pentru legumicultura în sere și solarii! Într-o vizită efectuată în cursul acestei săptămâni în județul Buzău, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, a anunțat că legumicultorii români vor beneficia, începând de anul viitor, de măsuri de sprijin în valoare de 100 milioane euro pentru a-și construi sere și solarii.

”Pentru a stimula legumicultura în spații protejate, începând de la anul, deci chiar în perioada de tranziție, am prins câte 100 milioane de euro pentru măsuri prin care legumicultorii să-și facă sere și solarii și să cultive acolo ceea ce le cere piața, nu ce le spune ministrul agriculturii.

Am fost frecvent întrebat de ce doar tomata este importantă pentru Ministerul Agriculturii? Programul Tomata se termină anul acesta, pentru că orice măsură de minimis durează 3 sau 4 ani, acesta fiind al patrulea an, iar sprijinul pe care îl dai unui produs trebuie să îl muți către alt produs. Era foarte greu să alegem ce alt produs să sprijinim, de aceea m-am sfătuit cu asociațiile de legumicultori și am hotărât că cel mai coret pe termen lung este să-i sprijinim să-și facă sere și solarii din bani europeni, bani care sunt cerți și vin timp de 7 ani. Deci pentru programul de legumicultură, sere și solarii, vor veni 100 de milioane euro în fiecare an”, a subliniat șeful MADR.Total
0
Shares
Total
0
Share