Adio, parcare gratuită

Adio, parcare gratuită

Veşti proaste pentru cei care obişnuiesc să-şi parcheze maşinile pe străzile din centrul Capitalei sau pe trotuare. Primăria vrea ca acele zone să fie transformate în parcări cu plată. Chiar de luna viitoare urmează să apară primele marcaje, astfel că, până în 2023, nu va mai exista niciun loc de parcare gratis în Bucureşti. Autorităţile le-au declarat război şi celor care oşişnuiesc să staţioneze pe trotuare.

Centrul Bucureştiului pare o parcare uriaşă. Străzi întregi sunt pline de maşini staţionate. Primăria Capitalei vrea ca aceste zone să devină parcări… cu acte în regulă. Aşa că niciun loc de parcare nu va mai fi gratuit în centrul Capitalei. Procesul ar urma să înceapă în luna august.

Totul ar urma să fie digitalizat. Vor fi montate parcometre, bariere şi nu vor lipsi nici camerele de luat vederi.

Noile locuri de parcare vor costa ca cele disponibile în prezent: 2,5 lei, 5 lei sau 10 lei pe oră, în funcţie de zonă.

Reprezentanţii Primăriei Generale sunt de părere că parcările publice cu plată sunt goale pentru că oamenii parchează pe
trotuare. Lucru ilegal şi în prezent. Însă, pe viitor vor fi sancţiuni mai drastice.

Investiţia iniţială pentru acest proiect este de 26 de milioane de lei. Şi companiile private fac profit important prin locurile
de parcare.

Doritori sunt. Dar sunt destui şi cei care fac cale întoarsă la vederea tarifului.

Proiectul locurilor de parcare este inspirat din ceea ce se întâmplă în alte capitale europene, unde nu sunt maşini parcate neregulamentar. Însă tarifele pentur parcare sunt şi mai mari. În PAris, o oră de parcere costă 6 euro. În Amsterdam 7 euro, iar în Londra aproape 10 euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt