Aderarea României la spaţiul Schengen nu mai poate fi amânată, subliniază liderul PNL în congresul PPE

Aderarea României la spaţiul Schengen nu mai poate fi amânată, subliniază liderul PNL în congresul PPE

Trimisul special al AGERPRES, Tudor Martalogu, transmite: Liderul liberal Nicolae Ciucă a accentuat miercuri, în cadrul congresului Partidului Popular European, că aderarea României la spaţiul Schengen nu mai poate fi amânată, ţara noastră îndeplinind toate criteriile tehnice necesare în această privinţă.

''Şi în timpul acestei crize, aşa cum am făcut de atât de multe ori înainte, România a dovedit că poate securiza graniţele externe ale Uniunii Europene şi frontierele externe ale spaţiului Schengen. Acest lucru este spus şi de Comisia Europeană de peste zece ani şi este ceea ce spune Parlamentul European de foarte mult timp. România aşteaptă de zece ani să adere la spaţiul Schengen şi credem că această decizie nu va mai fi amânată'', a argumentat Nicolae Ciucă în discursul său în faţa delegaţilor la congresul PPE.

El a adăugat că decizia respectivă trebuie să fie una bazată exclusiv pe merite.

Pe de altă parte, premierul român a apreciat că sunt necesare măsuri concrete pentru consolidarea Uniunii Europene în viitorul apropiat. Un prim domeniu vizat este, în opinia sa, sporirea securităţii energetice a blocului comunitar. În această privinţă, Ciucă a menţionat că România ''susţine deplin obiectivului politic al Uniunii Europene de a elimina cât mai curând posibil dependenţa energetică de Rusia''.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt