Activist de mediu ameninţat cu moartea

Activist de mediu ameninţat cu moartea

Un activist de mediu din Suceava a primit ameninţări cu moartea din partea unui bărbat pe care l-a dat în vileag că transporta ilegal lemn. La scurt timp după ce imaginile cu ameninţările au fost postate pe Internet, Poliţia a şi intrat pe fir şi a reuşit să îl identifice pe individ şi a fost reţinut aseară.

Astfel a fost ameninţat Daniel Bodnar. Mesajul a fost postat de către activist pe o reţea de socializare şi vine pe fondul acţiunilor de denunţare a hoţilor de lemn.

Bărbatul care se pare că făcea transportul ilegal de lemn a primit ulterior vizita Gărzii Forestiere, în urma sesizărilor făcute de Daniel Bodnar. Nervos, acesta i-a trimis mai multe mesaje activistului de mediu, aducându-i injurii şi ameninţări

Imaginile postate pe Facebook de Daniel în care este ameninţat au ajuns şi la poliţişti! Bărbatul recalcitrant a fost
identificat şi reţinut pentru 24 de ore.

Activistul de mediu spune că se teme în continuare pentru viaţa şi pentru familia sa, pentru că astfel de ameninţări continuă să curgă. În urmă cu un an, Daniel a fost implicat într-un grav accident de circulaţie. Atunci…cineva i+a umblat la maşină şi prin declanşare de la distanţă a fost pulverizat gaz în interior. Atât el cât şi un prieten de-al lui au adormit şi au intrat cu autovehiculul într-un parapet. În urma impactului Daniel a rămas paralizat de la brâu în jos.

Bărbatul care l-a ameninţat pe activist urmează să fie prezentat în instanţei, cu propunere de arestare preventivă
pentru 30 de zile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt