Activist de mediu amenințat cu moartea - Prima News

Activist de mediu amenințat cu moartea

Un activist de mediu din Suceava a primit amenințări cu moartea din partea unui bărbat pe care l-a dat în vileag că transporta ilegal lemn. La scurt timp după ce imaginile cu amenințările au fost postate pe Internet, Poliția a și intrat pe fir și a reușit să îl identifice pe individ și a fost reținut aseară.

Astfel a fost ameninţat Daniel Bodnar. Mesajul a fost postat de către activist pe o rețea de socializare și vine pe fondul acțiunilor de denunțare a hoților de lemn.

Bărbatul care se pare că făcea transportul ilegal de lemn a primit ulterior vizita Gărzii Forestiere, în urma sesizărilor făcute de Daniel Bodnar. Nervos, acesta i-a trimis mai multe mesaje activistului de mediu, aducându-i injurii și amenințări

Imaginile postate pe Facebook de Daniel în care este amenințat au ajuns și la poliţişti! Bărbatul recalcitrant a fost
identificat și reținut pentru 24 de ore.

Activistul de mediu spune că se teme în continuare pentru viața și pentru familia sa, pentru că astfel de amenințări continuă să curgă. În urmă cu un an, Daniel a fost implicat într-un grav accident de circulație. Atunci…cineva i+a umblat la maşină şi prin declanşare de la distanţă a fost pulverizat gaz în interior. Atât el cât şi un prieten de-al lui au adormit şi au intrat cu autovehiculul într-un parapet. În urma impactului Daniel a rămas paralizat de la brâu în jos.

Bărbatul care l-a amenințat pe activist urmează să fie prezentat în instanței, cu propunere de arestare preventivă
pentru 30 de zile.

Total
0
Shares
Total
0
Share