Acţiunile Pfizer au scăzut joi cu până la 3,1%, în urma informaţiilor că va livra doar jumătate din cantitatea de vaccinuri destinate Covid-19 prevăzută pentru 2020 - Prima News

Acţiunile Pfizer au scăzut joi cu până la 3,1%, în urma informaţiilor că va livra doar jumătate din cantitatea de vaccinuri destinate Covid-19 prevăzută pentru 2020

Acţiunile Pfizer au scăzut joi cu până la 3,1%, în urma informaţiilor, publicate de Dow Jones că va livra doar jumătate din cantitatea de vaccinuri destinate Covid-19 prevăzută iniţial pentru 2020, din cauza problemelor de aprovizionare cu materii prime, transmite Bloomberg.

Pfizer şi-a redus pe parcursul anului ţintele de producţie pentru vaccinul împotriva noului coronavirus, în condiţiile în care producătorul american de medicamente a avut dificultăţi să îşi asigure toate materialele necesare pentru fabricarea vaccinurilor pe scară largă.

În comunicate publicate în septembrie, Pfizer anunţa că are ca obiectiv fabricarea a până la 100 de milioane de doze de vaccinuri în acest an. Dar, printr-o serie de comunicate publicate în noiembrie, compania a redus estimarea la până la 50 de milioane de doze.

Pfizer dezvoltă vaccinul pentru Covid-19 în colaborare cu compania germană BioNTech.Total
0
Shares
Total
0
Share