A treia doză de vaccin, necesară împotriva Omicron

A treia doză de vaccin, necesară împotriva Omicron
REUTERS/Dado Ruvic

Administrarea unei a treia doze de vaccin este necesară pentru a lupta împotriva noii variante a
coronavirusului, avertizează experţii din domeniul sănătăţii. Chiar dacă simptomele sunt mai puţin severe, vaccinurile au devenit mai puţin eficiente, spun şi cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Omicron este deja prezentă în 63 de ţări iar statisticile arată că ar putea deveni varianta predominantă mult mai repede decât Delta. Deja, Marea Britanie a impus noi restricţii în timp ce Austria a relaxat măsurile anti-covid.

În Marea Britanie, unde noua variantă a devenit deja dominantă, responsabilii din domeniul sănătăţii au anunţat
creşterea nivelului de alertă de la trei la patru pentru COVID. De asemenea, toţi cei peste 30 de ani pot să se vaccineze cu a doua doză de booster. Singura condiţie este să fi trecut două luni de la a doua doză de vaccin.

Şi ministrul Sănătăţii din Marea Britanie a vorbit despre noua variantă şi despre modalităţile în care aceasta poate fi ţinută sub control.

În timp ce Marea Britanie se pregăteşte de un noul val pandemic iar site-ul prin care oamenii se pot programa la
vaccinare a căzut din cauza numărului prea mare de programări.

Austria ia noi măsuri..de relaxare. După trei săptămâni de măsuri dure atât pentru vaccinaţi cât şi nevaccinaţi,
cancelarul Austriei a anunţat sfârşitul lockdown-ului pentru cei imunizaţi. Cancelarul a numit această nouă măsură ” o relaxare cu centură de siguranţă”. Astfel, regulile vor diferenţia de la o regiune la alta, în funcţie de numărul
infectărilor. În tot acest timp, experţii în sănătate din Israel merg şi mai departe cu măsurile împotriva noii variante şi vorbesc deja despre administrarea unei a patra doze de vaccin. Şi zborurile au fost interzise din trei ţări europene - Marea Britanie, Danemarca şi Belgia - unde numărul cazurilor a crescut semnificativ în ultima perioadă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt