A murit după ce a încercat să nască acasă. Gravida a găsit o moaşă pe Facebook

A murit după ce a încercat să nască acasă. Gravida a găsit o moaşă pe Facebook

O femeie din Piatra Neamţ a murit după a născut acasă, asistată de o moaşă pe care a contactat-o pe internet. În timpul naşterii a suferit însă o hemoragie puternică. A ajuns în cele din urmă la spital, însă mult prea târziu. Medicii au reuşit să mai salveze doar copilul. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că naşterea acasă poate avea consecinţe fatale atât pentru mamă, cât şi pentru copil. Vă avertizăm că urmează detalii cu un puternic impact emoţional!

Femeia, în vârstă de 42 de ani, se afla la prima sarcină. Deşi în tot acest timp a fost monitorizată de medici, le-a ignorat recomandările şi a vrut cu orice preţ să nască acasă. A contactat pe facebook o asistentă medicală care ar fi avut studii de moasă şi a chemat-o să o asiste. În timpul naşterii, femeia a suferit, însă, o hemoragie. Deşi era în stare gravă, familia a sunat prea târziu la ambulanţă. În cele din urmă, a fost transportată la spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Medicii n-au mai putut să o salveze.

Vecinii sunt uimiţi de decizia femeii. Femeia ar fi avut mai multe probleme de sănătate, trombofilie şi scleroză multiplă, motiv pentru care medicii îi spuseseră că cel mai bine ar fi să nască printr-o operaţie de cezariană.

Tragedia vine după cazul bebeluşului malnutrit din Prahova, care a şocat o ţară întreagă. O echipă Prima TV a mers în satul Radila şi a stat de vorbă cu cumnata femeii care şi-a neglijat copilul. Tânăra crede că nu va fi ultima naştere. Şi sătenii spun că familia îşi neglijează copiii.

Depresia post natală, traumele din copilărie sau problemele din familie pot duce la astfel de situaţii. Iar una dintre probleme este că nu mai există asistenţi care să monitorizeze mama şi copilul, aşa cum se proceda în urmă cu zeci de ani.

Părinţii care îşi doresc o moaşă sau un asistent pentru a supraveghea mama şi copilul trebuie să plătească acum. În România, o femeie din 8 este supusă riscului depresiei postnatale, risc crescut în primul an după naştere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt