A lăsat multinaționala pentru voluntariat - Prima News

A lăsat multinaționala pentru voluntariat

“E o picătură într-un ocean, dar dacă e un strop de bunătate, ajunge să astâmpere setea celui în nevoie”. Sunt cuvintele după care se ghidează în viață clujeanca Oana Mândruț, o tânară care a renunțat în urmă cu ani buni la o viață tihnită într-o multinațională și s-a dedicat faptelor bune. A oferit cazare rudelor bolnavilor de cancer din România care nu aveau unde să doarmă, după ce îi lasau pe cei dragi în spital
și a dus pentru prima dată zeci de copii bolnavi în tabere pe care le vedeau doar în cărti și la televizor. Lista lucrurilor extraordinare pe care Oana le face este lungă, dar ea nu le numără. Își cântărește însă faptele în zâmbetele pe care le primește înapoi, iar asta îi este de ajuns.

În urmă cu 7 ani Oana avea o funcție de conducere într-o companie străină și câștiga bine. Cu toate acestea nu se considera un om împlinit.

Oana şi-a dat seama că are altă misiune pe pământ. S-a intors in Romania si a deschis si. Usa apartamentului ACASA, o locuinta pentru parintii copiilor bolnavi de cancer care ajungeau la Institutul
Oncologic din Cluj Napoca si nu îsi permiteau plata unei chirii in oras sau pur si simplu nu aveau loc sa doarmă în saloane. Oana i-a primit, gratis, cu bratele deschise, ani la rand….

Un loc cald, unde sa poata aseza capul pe o perna fara sa se gandeasca de unde trebuie sa scoata bani pentru chirie. Erau oameni si asa chinuiti de necazuri si frica de boală si moarte…

Elena, din Buzau isi aminteste cat de mult a contat sprijinul primit la Cluj pentru fetiţa ei, grav bolnavă.

Din toate interactiunile pe care Oana le-a avut cu oamenii, in ultimii ani, nu a fost moment in care sa nu lase ceva in urma ei.. Pentru Iuliana de pilda, mama a doi copii cu autism si ADHD Oana a fost…. echilibru.

La inceputul primaverii cand a realizat ca multi copii vor fi nevoiti sa invete, in pandemie in clase mici, Oana a simtit din nou să se implice. A fost un vizionar… si multe scoli ii vor urma exemplul acum.

Iar la Cluj, la scoala Liviu Rebreanu Oana a deschis o camera vesela unde elevii dar si profesorii pot sa se
relaxeze. Este un proiect unic pe care vrea sa il dezvolte acum..

Împreună cu alte două ONG-uri din România Oana a înfiinţat şi primul consiliu al tinerilor instituţionalizaţi. Pentru prima oara aceşti tineri au o voce şi se pot reprezenta singuri. Şi asta nu e tot.

Vacantele alaturi de cei dragi sunt amintiri care raman pentru totdeauna. Exista insa copii, bolnavi care nu au iesit niciodata mai departe de usa casei sau a unui spital.Total
0
Shares
Total
0
Share