A început distribuirea cardurilor de energie - Prima News

A început distribuirea cardurilor de energie

A început distribuția cardurilor de energie. Prima tranșă, în valoare de 700 de lei, a ajuns în posesia benericiarilor din șapte județe. Până pe 20 februarie, cei patru milioane de români îndreptățiți să primească acest ajutor pentru plata facturilor la încălzire și lumină. Sumele de pe carduri se vor putea folosi doar prin intermediul Poștei Române.

Din poartă în poartă, poștașii din orașul Buftea au început să distribuie cardurile de energie. Sunt 180 oameni cărora numai acest postaș trebuie le ducă, în următoarele cinci zile, ajutorul promis de stat. Prima la care a ajuns cardul a fost Ecaterina Petre, pensioară.

Ajutorul de 700 de lei l-a primit și Mirela. În cazul ei, suma acoperă o mică parte din cheltuielile lunare cu facturile la energie. Oamenii recunosc că au fost nevoiți să renunțe la alte cheltuieli pentru a nu avea restanțe la facturi. Cine nu este găsit acasă, poate să își ia cardul direct de la poștă. Această doamna a venit să verifice dacă este beneficiar, iar la oficiul poștal i s-a înmânat ajutorul.

Autoritățile promit că până pe 20 februarie toate cele 2 milioane 800 de mii de carduri vor fi distribuite. E un card pentru fiecare gospodărie, indiferent de numărul persoanelor din familie. Condiția este ca venitul casei să fie sub două mii de lei net pe lună.

Începând cu 20 februarie, beneficiarii pot începe să își achite facturile la energie și încălzire în baza acestui card. O pot face direct la poștaș, la oficiile poștale sau online, pe site-ul Poștei Române. Trebuie să aibă asupra lor buletinul, cardul primit și factura. Aceste documente, spune Marcel Boloș, vor împiedica eventuale fraude.

Cine are nelămuriri poate suna la 031 9966. Umătoarea tranșă de 700 de lei va ajunge la beneficiari din septembrie.

Total
0
Shares
Total
0
Share