A început campania de vaccinare antigripală - Prima News

A început campania de vaccinare antigripală

S-a dat startul vaccinarii antigripale! Deja multe dintre Direcțiile de Sănătate Publică din țară au primit serurile, iar acestea urmează să ajungă în cabinetele medicilor de familie. În farmacii, acolo unde vaccinurile se vând la liber, există deja liste cu rezervări.

Anul acesta România a contractat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent. Este nevoie de un start bun, spun medicii, având în vedere situația de anul trecut, atunci când serul a ajuns în cabinete abia în luna noiembrie, iar din cele 2.5 milioane de doze, un milion au fost aruncate.

În functie de cerere, Ministerul Sănătății va mai contracta și alte doze necesare. Deocamdată un milion de doze au ajuns la Directțile de Sănatate Publică din toată țara.

Și în farmacii există stocuri suficiente. Costul unui vacin antigripal este de aproximativ 60 de lei. Sezonul gripal va fi sever, anticipează specialiștii. În vestul țării au apărut primele suspiciuni de infectare cu virusul.

În continuare există riscul ca epimediia de gripă să se suprapună pe cea de COVID 19. Asta însemnă ravagii în organism, dar și o presiune uriașă pe sistemul de sănătate. Din păcate, România este una dintre țările membre ale Uniunii Europene cu cele mai scăzute rate de vaccinare.

Total
0
Shares
Total
24
Share