A fost identificată persoana care a susţinut activitatea hackerilor ce au atacat cibernetic site-uri româneşti

A fost identificată persoana care a susţinut activitatea hackerilor ce au atacat cibernetic site-uri româneşti

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, marţi, că a fost identificat un cetăţean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi indicat hackerilor ruşi de la 'KillNet' ce site-uri din ţara noastră să atace.

"A fost identificată o persoană, bănuită - cetăţean român, rezident în Marea Britanie -, care a susţinut activitatea grupării infracţionale, prin traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracţională şi prin indicarea unor site-uri web din România care ar fi putut fi atacate prin acelaşi mod de operare", a spus Bode, într-o conferinţă de presă.

Ministrul de Interne a adăugat că cetăţeanul este în custodia autorităţilor şi este audiat.

"Sperăm că în viitorul apropiat vom avea şi rezultate", a adăugat Bode.

Din 29 aprilie, mai multe atacuri informatice de tip DDoS - Distributed Denial of Service - au afectat site-uri care aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România.

Ofiţeri specializaţi din cadrul IGPR - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice s-au deplasat în Marea Britanie pentru acordarea de sprijin în ancheta desfăşurată de National Crime Agency.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt