A 79-a ediţia a ”Globurile de aur”, fără covor roşu

A 79-a ediţia a ”Globurile de aur”, fără covor roşu

Câştigătorii celei de-a 79-a ediţii a ”Globurilor de Aur 2022 ” au fost anunţaţi! Nicole Kidman şi Will Smith se află printre fericiţii câştigători! Dacă în anii precedenţi, luxul şi opulenţa erau cuvintele care descriau evenimentul mult aşteptat, anul acesta, ceremonia a fost una extrem de restrânsă. Covorul roşu nu a mai fost întins pentru vedetele de la Hollywood iar ceremonia nu a fost transmisă live. Au participat la eveniment doar membrii selectaţi iar rezultatele finale au fost anunţate prin intermediul reţelelor de socializare.

La categoria cel mai bun actor într-un film dramatic, Will Smith a plecat acasă cu premiul cel mare pentru
interpreatrea din ” King Richard”.

Pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal într-o dramă, rolul lui Nicole Kidman din ”Being the Ricardos” i-a adus actriţei premiul cel mare.

Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic a mers la ” The Power of the Dog”, western-ul regizat de neozeelandeza Jane Campion. ”The Power of the Dog” este al doilea lungmetraj realizat de o femeie care primeşte acest premiu.

Campion a obţinut şi premiul pentru cel mai bun regizor.

Premiul pentru cea mai bună comedie sau muzical a mers la remake-ul lui Steven Spielberg ” West Side Story”, care e o adapatre de lungmetraj a musicalului de scenă din 1957 cu acelaşi nume.

Premiul pentru cel mai bun film animat a fost obţinut de ” Encanto”, creat de studiourile Disney.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un film de comedie sau muzical a fost obţinut de Andrew Garfield pentru rolul din ” Tick, Tick… Boom!”.

Cântăreaţa şi compozitoarea americană Billie Eilish a obţinut Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original , pentru filmul ”No Time to Die”.

La categoria Cel mai bun film străin, trofeul a fost luat acasă de ”Drive my Car”, film japonez în regia lui Hamaguchi.

Evenimentul a avut loc ieri seară la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Participanţii au trebuit să prezinte nu numai dovada vaccinării cu schemă completă ci şi vaccinarea cu booster şi un test PCR negativ. Premiile ”Globul de AUR ” sunt acordate încă din 1944 de către Asociaţia de presă străină de la Hollywood. De anul trecut însă, popularitatea evenimentului a scăzut dramatic după ce asociaţia a fost acuzată de lipsă de diveristate în rândul membrilor dar şi de practici de afaceri neetice.

Afla mai multe despregloburile de aurpremiitop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt