9005 CAZURI NOI DE COVID-19. SITUAŢIE CRITICĂ LA ATI -171 DE ROMÂNI AU MURIT

9005 CAZURI NOI DE COVID-19. SITUAŢIE CRITICĂ LA ATI -171 DE ROMÂNI AU MURIT

Doar 164 de paturi mai sunt libere acum la terapie intensivă, iar sistemul sanitar se apropie rapid de un punct critic. În plus, 171 de oameni au fost răpuşi în ultimele ore de noul coronavirus.

Numărul de cazuri noi de azi este destul de mare, dar aşa cum spun autorităţile, pentru un moment ne aflăm pe un platou şi nu într-o curbă ascendentă. Ministrul Sănătăţii declară că în curând se vor vedea efectele restricţiilor impuse în ultimele săptămâni.

În ultimele 24 de ore au fost anunţate alte nouă mii de infectări cu virusul SarsCov2.Acest număr a rezultat în urma a peste 36 de mii de teste prelucrate.  Astfel că, putem observa o rata de infectare mai mică faţă de ieri de 24,8 la sută.

La terapie intensivă însă lucrurile stau din ce în ce mai rău. Numărul persoanelor internate a atins azi un record negativ. 1226 pacienţi sunt monitorizaţi acum de catre medici. Numărul de paturi trebuie să fie suplimentat în curând, pentru că în toată ţara mai avem libere doar 164 de locuri. Capitala se confruntă în aceste zile cu o situaţie dificlă. Spitalele sunt arhipline, iar pacienţii gravi sunt transferaţi în alte oraşe.

Totodată, 171 de oameni care au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus s-au stins în ultimele 24 de ore. Vorbim aici de 105 bărbaţi şi 66 femei. Medicii susţin că 163 dintre aceste persoane aveau şi alte boli cronice. Există însă 4 pacienţi care au pierdut lupta cu boala deşi nu aveau alte probleme de sănătate si inca 4 despre care nu au fost transmise informatii privind starea de sanatate anterioara. Putem observa că cele mai multe decese sunt înregistrate la categora de vărstă 70-79, dar şi în rândul persoanelor de peste 80 de ani.

În Bucureşti vedem şi azi foarte multe cazuri noi. 1355 de oameni s-au îmbolnăvit în doar 24 de ore, iar rata de incidenţă a ajuns la 6,56. În Constanţa au fost anunţate din nou multe îmbolnăviri. 644 de persoane s.au infectat iar rata de incidenţă este deja de 7,1. Sibiul rămâne cel mai afectat de pandemie cu o rată de 7,63.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt