73 de focare de pestă porcină africană sunt active la nivel naţional

73 de focare de pestă porcină africană sunt active la nivel naţional

Un număr de 73 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active joi la nivel naţional, după ce 35 de focare au fost stinse în ultima săptămână, potrivit unui comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Din totalul de focare de pestă porcină active, 15 sunt în exploataţii comerciale de porcine. Per total, în focarele active există un număr de 281.151 de porcine.

De joi, 27 ianuarie, până joi, 3 februarie, au fost înregistrate 6 focare noi de pestă porcină africană, câte unul în judeţele Dolj, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ şi Tulcea.

În această perioadă au fost stinse 35 de focare, astfel: 11 focare în judeţul Buzău, 8 focare în judeţul Bihor, 6 focare în judeţul Cluj, câte două focare în judeţele Timiş şi Tulcea şi câte un focar în judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov, Hunedoara, Satu-Mare, Sălaj şi Sibiu.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România - 31 iulie 2017 - şi până în prezent au fost diagnosticate 6.392 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.

În intervalul 27 ianuarie - 3 februarie au fost înregistrate 49 de cazuri noi de PPA la mistreţi.

Sursa: Agerpres

Afla mai multe despreboalafocarepesta porcinaromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt