700 de lei, un bilet la Operă. Oamenii continuă să fie interesați de cultură - Prima News

700 de lei, un bilet la Operă. Oamenii continuă să fie interesați de cultură

Zilele acestea s-a tot vorbit despre cultură, însă nu și despre prețul pe care trebuie să-l plătim pentru a avea acces la cultură. La Opera Națională din București un bilet costă chiar și 700 de lei. E drept, sunt spectacole în care sunt prezenți artiști de talie mondială. La cele din stagiunea curentă prețurile pornesc totuși de la 15-20 de lei. Unele spectacole sunt sold out la câteva zile după anunț, chiar și cele care au cele mai ridicate prețuri. Însă, cu regulile în vigoare, sălile pot fi ocupate în proporție de doar 30%.

La Opera Națională au loc spectacole în premieră, spectacole din stagiunea curentă și de tip A sau B. Acestea
din urmă sunt printre cele mai scumpe, pentru că participă unii dintre cei mai recunoscuți artiști internaționali, iar biletele ajung și până la 700 de lei. Unul dintre aceste evenimente va avea loc la începutul lunii februarie. „Don Carlo” se va juca în Sala Mare, iar biletele se vând ca pâinea caldă.

Prețurile pentru Opera Națională sunt avizate de Ministerul Culturii.

Cei pasionați continuă să vină la Operă.

Înainte de pandemie, mai puțin de 30% dintre români declarau că merg la teatru, iar pandemia a scăzut și mai mult numărul acestora. În schimb, noua normalitate i-a îndreptat pe oameni mai mult spre cărți. În 2020 35% dintre români spuneau că citesc cărți, față de 22%, cât a fost în 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share