700 de lei, un bilet la Operă. Oamenii continuă să fie interesaţi de cultură

700 de lei, un bilet la Operă. Oamenii continuă să fie interesaţi de cultură

Zilele acestea s-a tot vorbit despre cultură, însă nu şi despre preţul pe care trebuie să-l plătim pentru a avea acces la cultură. La Opera Naţională din Bucureşti un bilet costă chiar şi 700 de lei. E drept, sunt spectacole în care sunt prezenţi artişti de talie mondială. La cele din stagiunea curentă preţurile pornesc totuşi de la 15-20 de lei. Unele spectacole sunt sold out la câteva zile după anunţ, chiar şi cele care au cele mai ridicate preţuri. Însă, cu regulile în vigoare, sălile pot fi ocupate în proporţie de doar 30%.

La Opera Naţională au loc spectacole în premieră, spectacole din stagiunea curentă şi de tip A sau B. Acestea
din urmă sunt printre cele mai scumpe, pentru că participă unii dintre cei mai recunoscuţi artişti internaţionali, iar biletele ajung şi până la 700 de lei. Unul dintre aceste evenimente va avea loc la începutul lunii februarie. „Don Carlo” se va juca în Sala Mare, iar biletele se vând ca pâinea caldă.

Preţurile pentru Opera Naţională sunt avizate de Ministerul Culturii.

Cei pasionaţi continuă să vină la Operă.

Înainte de pandemie, mai puţin de 30% dintre români declarau că merg la teatru, iar pandemia a scăzut şi mai mult numărul acestora. În schimb, noua normalitate i-a îndreptat pe oameni mai mult spre cărţi. În 2020 35% dintre români spuneau că citesc cărţi, faţă de 22%, cât a fost în 2019.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt