51 localităţi din 22 judeţe, afectate de vremea nefavorabilă

51 localităţi din 22 judeţe, afectate de vremea nefavorabilă
ISU

Vremea nefavorabilă a afectat 51 localităţi din 22 judeţe, de vineri de la ora 7.00 până sâmbătă dimineaţa, la aceeaşi oră, a informat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Astfel, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 51 localităţi din judeţele Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Suceava, Timişoara, Teleorman şi Vâlcea.

În aceste zone s-a intervenit sau se intervine în continuare pentru evacuarea apei din o casă, o anexă gospodărească, 16 curţi, două beciuri, pentru degajarea a 226 copaci şi 6 stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil/cabluri electrice, fiind afectate 10 autoturisme, două case şi un chioşc (Loteria Română), pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 15 imobile, cât şi pentru stingerea a două incendii provocate de trăsnete la o anexă gospodărească şi la un stâlp de electricitate.

Totodată, în localitatea Cherăşti din judeţul Vâlcea sunt evacuate preventiv patru persoane din cauza unei alunecări de teren produsă în data de 23 iunie.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt