400 de lei, comision pe moarte

400 de lei, comision pe moarte

Afacere cu morţi în plină pandemie la spitalul din Botoşani. Doi angajaţi ai unităţii medicale s-ar fi înţeles cu o firmă de pompe funebre pentru a îndruma aparţinătorii persoanelor decedate către firma respectivă. Nu gratis, ci în schimbul unor sume importante de bani. Despre aceste practici a aflat, însă, şi poliţia, care a demarat acum o amplă anchetă.

Este scandal de proporţii la Spitalul Judeţean din Botoşani, acolo unde, doi angajaţi de la morgă se alegeau cu bani de pe urma persoanelor decedate. Aceştia ar fi fost mituiţi de către o firmă de pompe funebre pentru a îndrepta aparţinătorii către ei.

Din informaţiile din anchetă, se pare că firma respectivă a primit autorizaţie abia recent. Cei care se ocupă cu aceste servicii spun că sunt conştienţi de aceste practici dar că… doar aşa pot să supravieţuiască!

Reprezentanţii firmelor de pompe funebre spun că astfel de practici nu sunt noi….şi nu consideră ca au greşit cu ceva.

Pe fir a intrat Poliţia, care a primit mai multe sesizări din partea aparţinătorilor. Autorităţile i-au identificat pe cei doi angajaţi, care ar fi pe mână cu firma de pompe funebre

Şi conducerea Spitalului din Botoşani urmează să deschidă o anchetă disciplinară, iar angajaţii care au fost mituiţi, riscă să rămână fără locuri de muncă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt