2023 vine cu scumpiri

2023 vine cu scumpiri

Noul an vine cu veşti proaste. Se anunţă scumpiri chiar de la 1 ianuarie. Viciile ne vor costa mai mult. Ţigările, băuturile alcoolice, dar şi cele carbogazoase sunt doar câteva dintre produsele ale căror preţuri vor creşte. Şoferii vor plăti mai mult pentru asigurarea maşinilor. Iar o masă la restaurant sau cazarea la un hotel pot deveni aproape un lux pentru mulţi români.

Potrivit unui studiu IRES peste jumătate dintre români sunt pesimişti că anul 2023 va fi mai bun decât cel care tocmai se încheie. Şi dacă ne uităm la ce scumpiti ne asteaptă, oamenii tind să aibă dreptate. TVA-ul pentru băuturi răcoritoare şi bere fără alcool va creşte la 19%. Şi accizele la ţigări vor creşte , iar un pachet ar putea costa 3,6 euro. Dublu faţă de acum. Şi TVA-ul pentru serviciile restaurantelor şi hotelurilor va creşte cu 4 procente, la 9%.

Oprimismul în privinţa lui 2023 scade proporţional cu majorările de preţuri. Specialiştii spun că cea mai bună soluţie în perioada de criză economică este să avem un depozit de economii oricat de mic la care să apelăm în caz de nevoie.

Şi asigurările pentru maşini se vor scumpi deoarece companiile de asigurări vor trebui să plătească contribuţii mai mari către Fondul de Garantare. Unii dintre şoferi sunt resemnaţi, iar alţii sunt revoltaţi.

Câştigurile de la jocurile de noroc vor fi taxate în plus incepand de anul viitor. Astfel pentru sume mari de bani, taxa va creşte şi până la 40%.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt