20.000 de turişti aşteptaţi la mare de Rusalii

20.000 de turişti aşteptaţi la mare de Rusalii

Peste 20 de mii de turişti sunt aşteptaţi la malul mării în vacanţa de 1 iunie şi Rusalii. Proprietarii hotelurilor se laudă cu rezervări făcute din timp şi cu pachetele speciale: cazare şi masaje de relaxare ori terapii dintre cele mai sofisticate. Preţurile pornesc de la 70 de lei pe noapte la Eforie Nord şi pot ajunge până la 350 de lei pe noapte la Mamaia.

Cinci zile libere sunt anul acesta la începutul lui iunie, când se sărbătoresc ziua copilului şi Rusaliile. În plus, guvernul a decis că şi 2 iunie e zi nelucrătoare, aşă că litoralul va fi plin. E prima ocazie de câştig din 2023 pentru comercianţii de la mare.

Se deschid câteva zeci de hoteluri, iar regimul all inclusive e alegerea celor mai mulţi turişti. Pentru cazare, preţurile pornesc de la 100 de lei pentru un cuplu. Trebuie adunate, însă, costurile pentru mâncare, sezlonguri, băuturi pe plajă şi distracţie. Aşa ajungem la minimum 1.500 de lei pentru două persoane, cinci zile, la Eforie Nord.

La Mamaia, se schimbă socoteala, preţurile camerelor sunt ceva mai ridicate. De 1 iunie copiii pot fi răsfăţaţi pe mare, la plimbari cu yachtul, salupe sau corabii de piraţi. Delta Dunării e alternativa pentru cei care caută natura şi liniştea. Iar aici, multe pensiuni sunt rezervate sută la sută.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt