16 miliarde de euro pentru fermieri - Prima News

16 miliarde de euro pentru fermieri

Vin zile bune pentru agricultură. Statul și Uniunea Europeană vor pompa nu mai puțin de 16 miliarde de euro în acest sector al economiei. Banii vor merge prioritar către cultivatorii de cereale. Însă de fonduri importante vor beneficia și crescătorii de bovine dar și cei care vor să investească în sisteme de irigații.

În următorii cinci ani, fermierii și infrastructura agricolă vor primi 15,8 miliarde de euro de la Uniunea Europeană și din bugetul de stat. Jumătate de miliard va merge la irigații. În prezent, în România, suprafața irigabilă e la mai puțin de jumătate față de anul 1989.

Agricultorii vor primi 8,5 miliarde de euro etapizat, până în 2027. Crescătorii de animale, doar 1,4 miliarde. Sume mai mari vor încasa fermierii tineri.

Ministrul Daea anunță în premieră și o subvenție pentru salvarea taurinelor. 100 de euro vor primi anual zootehniștii pentru fiecare exemplar.

Planul a fost aprobat în luna decembrie. Vor mai trece însă câteva luni până când primele fonduri vor ajunge la fermieri.

Total
0
Shares
Total
0
Share